Så här lyxar du till din badrumsrenovering

För att ett badrum ska fylla sin funktion i hemmet bör det både vara hemtrevligt och funktionellt. Badrumsrenoveringar kräver alltså noggrann planering, något som för många kan tyckas vara omständigt. Vi på Byggest vill göra det enkelt för dig. Med bred kunskap anpassar vi oss efter dina önskemål och ser till att ditt badrum är fräscht och fyller samtliga funktioner. Scrolla ner för att läsa mer om våra bäst tips och hur vi kan hjälpa dig framåt i din planering!

 

Lyxigt badrum i grått

Det här behöver du för att maxa din badrumsrenovering

För att hålla en standard på det nya badrummet kan det vara hjälpsamt med ett antal riktlinjer att förhålla sig efter. Vi på Byggest har expertisen att förse dig med, och vill gärna dela med oss av våra bästa tips.

Badrumsplanering är A och O

Det är viktigt med planering för att slippa att onödiga kostnader ska tillkomma i längden. För att påbörja planeringen är planlösningen en riktlinje att förhålla sig efter. Titta på ditt badrum, hur stort är det? Vad får plats i praktiken? Vill du ha badkar eller dusch? Gör upp en budget. Det finns nämligen hur många sorters alternativ av kakelplattor som helst, och det behöver inte nödvändigtvis kosta skjortan.

Stilrent badrum med högt ljusinsläpp genom stort fönster

Dessa färger ger ditt badrum en lyxig touch

Beslutsångest inför vilken färg på kakelplattorna som ska väljas är inte ovanligt förekommande. Vi har koll på vilken färgkarta som ljusar upp ditt badrum och skapar den lyxiga känsla som ger hemmet den extra touchen.

Ljusare färgskalor på både golvplattor och kakelplattor för väggar skapar ett stilfullt och elegant rum. Vill man skapa ett mörkare badrum med lite mystik är den grön/grå färgskalan perfekt. För känslan av ett större badrum är den ljusare färgskalan perfekt. Vill man skapa en mer gemytlig plats sitter de mörkare färgskalorna som en smäck, och går väl ihop med mindre inredningsdetaljer i olika färger och kulörer. Är du osäker på vilket kakel du ska välja? Då kan du bli inspirerad av årets kakeltrender här.

Lyxig dusch med glasdörrar och klängväxter

Inredningen som maxar din badrumsrenovering

Hur vill du att ditt badrum ska se ut? När planen är gjord är det en bra idé att skissa upp hur du har tänkt dig att det ska se ut. Placering av toalett och badkar är givetvis viktiga beslut att tänka igenom, men även mindre inredningsdetaljer gör badrummet unikt.

Vill du ha en minimalistisk stil på badrummet är små inredningsdetaljer perfekta. Klängväxter, mindre lampor och speglar kännetecknar denna typ av hemtrevliga stil.

Ett knep för att få badrummet att se större ut är att använda sig av stora speglar. Det kan vara svårt att veta exakt hur man vill ha det, därför rekommenderar vi att du vågar ta inspiration när det kommer till kritan och renoveringen drar igång. Det badrum som tidigare var litet och saknade känslan av lyx och praktfullhet blir nu istället ett varmt och hemtrevligt rum med känsla av utrymme, funktionalitet och lyx.

Säkerhet och kvalitet i badrum är viktigt

Att renovera badrummet kan vara en sådan sak många drar sig för att genomföra. Att välja oss på Byggest som renoveringsfirma är en investering för framtiden. För att slippa att det tillkommer onödiga kostnader i längden är det viktigt att renoveringen genomförs med noggrannhet. En bra firma bör motverka vattenskador samt vara noggranna i att ta bort och dränera före renoveringsstart. Vi på Byggest har säkerhet och kvalitet som ledord, oavsett om du vill renovera eller bygga om helt har vi kompetensen att förse dig med ett hållbart och snyggt badrum.

Nyfiken på oss på Byggest? Läs mer om våra badrumsrenoveringar eller kontakta oss via telefon eller mejl.