Här är 5 trendiga & tidlösa kakel som du inte får missa 2023

Är du sugen på att renovera badrummet utan att veta vart du ska börja? Oroa dig inte! Här tipsar vi om 5 sorters kakel som vi kommer se mer av under 2023. Funderar du på en totalrenovering av badrummet eller vill du kanske bara få in lite ny färg i ditt badrum? Inspireras av både tidlösa och nya trender som hjälper dig att skapa ett badrum som du blir stolt över. Vare sig du vill ha ett ljust och fräscht badrum eller ett färgglatt och karaktärsgivande badrum har vi inspirationen för dig nedan.

Badrumsrenovering med ljust kakel

1. Ljust & lyxigt kakel

En rådande badrumstrend som vi garanterat kommer att se mer av är det vita badrumskaklet med stora kakelplattor. Det vita kaklet ger badrummet ett nytt ljust och fräscht intryck. Badrummet ser rent och lyxigt ut samtidigt som det lite beigare kaklet på golvet skapar en harmonisk grund att bygga vidare på. De lite större kakelplattorna skapar rymd i rummet och bidrar till en slät yta på väggarna. Vi ser även att träinslag i badrummet har blivit en tydlig trend då detta bidrar med en ombonad och naturlig känsla i badrummet. Vi har ljust kakel i flera nyanser. Vare sig du föredrar benvitt kakel eller vitt kakel med lite beigare nyanser har vi något som passar dig i vårt sortiment.

Kakeltrender med klassisk kakel 2022

2. Tidlöst schackrutigt golvkakel

En tidlös kakeltrend som funkar i alla årtionden är det schackrutigt kaklade golvet. I det här fallet har kunden valt ett orangerött och vitrutigt golv istället för det klassiska svartvita. Detta kombinerat med väggarnas vita kakel ger badrummet en säregen karaktär utan att det blir för mycket intryck. Att ha schackrutigt kakel i badrummet ger dig en chans att leka runt med färger. Varför inte testa marinblå eller gröna inslag? Oavsett färg ger det schackrutiga kaklet badrumsgolvet en klassisk och personlig prägel som gör det enkelt att inkorporera färg i rummet. 

Badrumsrenovering med grått kakel i naturstil

3. Grått kakel med inslag av naturen

Badrum med naturgrått kakel har blivit alltmer populärt på sistone. Badrummet på bilden ovan är kaklat med stora plattor i en naturgrå färg som även präglar handfat och toalett. De stora plattorna skapar ett modernt och öppet intryck där kaklets olika nyanser framhävs. Det grå kaklet ger även utrymme för fler spännande färger och inslag inspirerade av naturen. Exempelvis har utrymmet bakom spegelskåpet samt duschen kaklats i en vacker mörkgrön färg som ger badrummet en ombonad känsla. Fler inslag av naturen syns i rummet- inte minst hos den trendiga kommoden i trä. 

Snygg och vacker badrumsrenovering

4. Kakel med varma & beiga toner

En ytterligare trend som växer sig allt starkare är det beiga och harmoniska badrumskaklet. De stora plattorna tar verkligen fram nyansen och strukturen som finns i kaklet. Träkommoden och de runda tvättskålarna i liknande färger för tankarna till avkoppling och spa. Vi ser även den populära spegeln med integrerad belysning som både bidrar till bra ljus i rummet samt ett modernt intryck. 

Badrumsrenovering med snyggt halvkakel

5. Färg & kakel (halvkakel)

Vi ser alltmer intresse i halvkaklade badrum- något som vi förutspår kommer att bli en stor badrumstrend framöver. Halvkaklade badrum ger utrymme för spännande färgval; i detta fall har ägaren valt en lugn grön färg som vackert kompletterar det vita kaklet undertill. Med halvkaklat kan du även måla väggarna i blått, rosa, gult eller varför inte orange? Du kan även välja att ha ett vackert färgglatt kakel och vita väggar om du så vill. Låt inspirationen flöda! Vi på Byggest har sett många spännande och vackra kombinationer som gör badrummen unika. 

Sammanfattningsvis finns det flera trendiga sätt att kakla badrummet på. Vi ser alltmer intresse i harmoniska badrum med organiska inslag. Kakel i naturliga färger, träkommoder, stora kakelplattor som tar fram det bästa i struktur och nyans samt olika färgkombinationer är bara några få trender som kommer att synas 2023. Vare sig du söker dig till det klassiska eller det lite mer nytänkande har vi på Byggest något för dig.

Kontakta Byggest för konsultation

I vårt showroom i Järfälla kan du hämta inspiration inför din nästa badrumsrenovering. Boka ett möte med någon av våra inredningsrådgivare och få rådgivning som hjälper dig att skapa badrummet som just du drömmer om.

Du är såklart även välkommen att kontakta oss för en offertbegäran eller vid eventuella frågor.