5 tips inför din badrumsrenovering som du måste ha koll på

Ett badrum ska inte bara vara fint för ögat, utan även praktiskt och funktionellt. En badrumsrenovering kräver mycket erfarenhet och kunskap för att genomföras på ett säkert och effektivt sätt, samt lämpligt material för ett resultat som håller länge. Att renovera badrum själv kan därför vara klurigt, och av den anledningen är det bra att anlita experter som vet vad som krävs för ett hållbart och slitstarkt utfall.

Även om själva byggarbetet kräver viss expertis för att genomföras så finns det vissa saker du kan bestämma och planera själv i förväg. Därför har vi listat de bästa tipsen så du får ett så praktiskt och vackert badrum som möjligt och är redo när badrumsrenoveringen ska sätta igång.

Trendiga kakel till ditt badrum

1. Vilket kakel ska jag välja till mitt badrum?

Steg ett när du ska renovera ditt badrum är att välja kakel. Har du en mindre yta att utgå från kan ljusa färger vara att föredra. Ljusa färger, stora kakelplattor och monokroma toner skapar rymd i rummet. Om du också väljer plattor med blank yta reflekterar detta ljus väldigt bra. Vitt kakel ger dessutom ett fräscht och ljust intryck och är en trend som håller år ut och år in.

Andra alternativ kan vara mörkare kakel i exempelvis grått där både golv, väggar och tak har samma plattor som går i samma färgnyans. För den lekfulla är ett schackrutigt kakel en tidlös trend, eller för den som vill integrera mer färg kan halvkakel vara ett alternativ där valfri färg kan målas på övre delen av väggen för att sedan placera kakel på den undre. Spana in våra andra tips för när du ska välja kakel och vilka kakeltrender du inte får missa 2023 här.

Dusch eller badkar till badrummet

2. Ska jag välja dusch eller badkar?

När det kommer till badrumsinredningen måste du först fundera på hur planlösningen för ditt badrum ser ut. Har du mycket yta att jobba med, eller är utrymmet mer begränsat? Är ni många i familjen som ska få plats så det krävs mycket förvaring, eller bor du själv? Här finns det många lösningar och knep för att få plats med det du vill inreda med. Har du ett stort badrum kan ett badkar vara trevligt. Vad sägs om ett hörnbadkar? Eller kanske ett badkar med duschvägg? Du kanske till och med får plats med en härlig relaxavdelning om du har ett riktigt stort rum att jobba med. För dig med ett mindre badrum kan ett litet badkar ändå fungera, men annars är en dusch med vikdörrar att föredra för att maxa ytan. För dig med litet badrum kan du även hitta mer inspiration och tips här.

Badrumsinredning - Kommod med smart förvaring

3. Badrumsinredning – att välja förvaring

När du ändå ska renovera ditt badrum kan du passa på att bygga in platsbyggda hyllor. De är inte bara otroligt stilrena och snygga, utan ger också den ultimata förvaringen. Dessa går att bygga in i exempelvis duschen så du kan ställa upp schampo, balsam och tvål med mera. Även ett spegelskåp över handfatet och en kommod kan vara bra för dig som behöver mycket förvaring. Installera smarta förvaringslösningar i lådor och skåp och vips så har du fått plats med alla dina badrumsartiklar.

Lek med olika material och färger för att göra rummet mer levande. Badrumsinredning behöver inte endast gå i vita toner, utan mörkar eller färgglada nyanser fungerar minst lika bra. Du kan även välja att integrera träinslag för en ombonad naturlig känsla.

Stor spegel och rätt belysning till badrum

4. Belysning och spegel som ger det lilla extra

Små detaljer kan göra stor skillnad. Att planera belysningen är A och O för att skapa en härlig känsla eftersom badrum ofta inte har fönster som ger naturligt ljus. En klassisk taklampa är inte det enda alternativet, utan här kan du verkligen låta fantasin flöda. Spottar i taket med dimmer och integrerad belysning runt möbler skapar ett lyxigt intryck. Det går även att placera lampor bakom spegeln som ger vacker effekt. Och när vi ändå pratar om speglar kan vi tipsa om att planera för att få plats att montera en stor spegel. En stor spegel skapar en illusion av att rummet är större samt reflekterar ljus väldigt bra.

Auktoriserat byggföretag badrumsrenovering

5. Anlita ett auktoriserat byggföretag för din badrumsrenovering

Kontakta specialister tidigt i processen när du ska renovera ditt badrum. Vi kan ge inspiration och tips utefter dina behov och din budget. Vi lägger upp en tidsplan och sätter ett startdatum för att sedan hjälpa dig hela vägen till ditt drömbadrum. Byggest hjälper dig från planering och projektering till att verkställa det slutliga resultatet. Kvalitet och service står ständigt i fokus och vi jobbar alltid med att hitta den mest prisvärda lösningen utefter kundens behov, förutsättningar och drömmar

Ska du renovera ditt badrum i Stockholm? Klicka här för att läsa mer om badrumsrenovering och för att få en offert eller kontakta oss med övriga frågor eller funderingar.